Beneficiile Gumzzz

8 moduri prin care îți poți îmbunătăți relația cu pacienții

A fi medic stomatolog este o meserie în care, zi de zi, trebuie să îți canalizezi puterile către performanța în executarea actului medical, indiferent de complexitatea cazului tratat. Și, desigur, pe lângă calitatea muncii prestate, îți dorești ca pacientul să se simtă confortabil pe scaunul stomatologic, să nu resimtă durere și să nu asocieze tratamentul cu o experiență traumatizantă.

Focusându-te doar pe manevrele și practica medicală, poți omite un aspect vital: experiența pacientului din clipa în care intră în cabinet și relația cu pacienții care se creează pe tot parcursul vizitelor. 

Comunicarea eficientă și relația cu pacienții creată încă de la început, vor fideliza pacientul și îl vor determina pe acesta să te aleagă ori de câte ori va avea o problemă stomatologică. În plus, el te va recomanda către alte persoane pentru experiența potrivită pe care a avut-o în cabinetul tău. 

Modul prin care ai grijă de imaginea clinicii tale, impactează și alegerile pacienților, iar prioritatea ar trebui să fie experiența pe care pacienții le au asupra serviciilor tale. 

Prin urmare, cum îți poți construi relația cu pacienții de lungă durată și cum poți să îți faci un plan de promovare care să inspire încredere pacienților de a alege clinica ta pentru tratamentele lor stomatologice?

1. Diferențiază-te de celelalte clinici printr-o promovare eficientă

Pentru a-ți face cunoscute serviciile și pentru a atrage pacienți noi, trebuie să ai în vedere canalele potrivite de comunicare 

Prin urmare, pentru a oferi o vizibilitate cât mai mare a clinicii, promovarea constantă trebuie să ocupe un rol important în structura organizațională a cabinetului dentar. 

Afișează-te online! Pacienții digitali te caută pe internet, așadar, primul pas este în a-ți forma o imagine pe canalele de socializare. 

2. Creează un mediu prietenos pentru fiecare pacient care intră în cabinet

După ce ți-ai stabilit principalele canale de promovare, este timpul să acorzi o atenție importantă și modului în care pacienții interacționează cu tine, în cabinet.

Foarte mulți pacienți se confruntă cu dentofobie. Este frica care se instalează înaintea unei programări sau în timpul de așteptare, înaintea efectuării tratamentelor. Pe blogul Gumzzz găsești un articol care îți explică mai detaliat dentofobia, de ce apare și cum o poți elimina. 

Modul în care arată cabinetul joacă un rol important în stabilirea unui plan de promovare, oferindu-le șansa pacienților de a se întoarce ori de câte ori au nevoia sau pentru planul de prevenție periodică. 

3. Fă-ți cunoscute serviciile pentru a-ți îmbunătăți relația cu pacienții

Gândește-te la moduri prin care îți poți dezvolta serviciile pentru a te poziționa în fața competiției și pentru a fi cunoscute de către mai mulți oameni.

Primul pas, ar fi în a avea o echipă formată din medici specializați pentru fiecare tratament: endodont, pedodont, ortodont etc. Beneficiezi de mai multe opțiuni pentru nevoile pacienților și de o imagine mai puternică a clinicii. 

4. Planuri de tratament flexibile

Indiferent de tratamentul realizat, pacientul trebuie să fie corect informat, încă de la început, cu privire la tratamentele ce urmează a fi realizate, durata și costurile acestora. 

Așadar, ca medic stomatolog este în responsabilitatea ta să te asiguri de o comunicare transparentă cu pacientul, să îi înțelegi nevoile, temerile și dorințele. 

 De altfel, ai putea implementa metode prin care aceștia își pot duce procedurile la bun sfârșit, indiferent de cost și durată: plata în rate sau opțiuni de finanțare convenabile.

5. Rămâi conectat cu pacienții

Loialitatea pacienților este un proces la care trebuie să muncești mereu, pentru a-i menține aproape de tine și de clinica ta. Creează o relație de comunicare puternică și după terminarea programării, cu fiecare pacient.

Echipa ta te poate ajuta prin distribuirea informațiilor în mediul online despre serviciile tale, către pacienți.

6. Încurajează-ți pacienții să te recomande

Experiența pacientului este compusă din câteva elemente: atenția, serviciile, ambientul, comunicarea – dacă toate acestea sun aliniate, atunci, cu siguranță, pacientul te va recomanda și altor cunoscuți. 

O recomandare făcută cu încredere și bazată pe experiențe reale, îți poate aduce mai mulți pacienți în clinică. 

Prin urmare, încurajează-ți pacienții loiali să te recomande pentru a afla cât mai multă lume de clinica și serviciile tale.

7. Asigură-te că întreaga echipă este bine pregătită

Experiența pacientului cu serviciile oferite de clinica ta începe de la primul telefon. Asigură-te că fiecare membru din echipa ta este pregătit îndeajuns de bine să răspundă tuturor întrebărilor primite. 

8. Alege corect modul în care te afișezi

Pentru a-ți crește vizibilitatea clinicii tale, cel mai eficient mod îl reprezintă locul unde alegi să te afișezi în mediul digital.

Gumzzz îți oferă un loc sigur și de încredere pentru promovarea clinicii tale. Devenind partener Gumzzz, beneficiezi de crearea unei imagini reale, transparente în mediul online, pentru clinica pe care o deții. Poți împărtăși experiența ta cu pacienții prin articole de specialitate sau poți comunica în timp real cu aceștia. 

Acest articol este destinat să promoveze înțelegerea și cunoștințele despre subiecte generale de sănătate orală. Nu este destinat să fie un substitut pentru sfaturi, diagnostic sau tratament profesionist. Căutați întotdeauna sfatul medicului stomatolog sau al altui furnizor de servicii medicale calificate, cu orice întrebări pe care le puteți avea cu privire la o afecțiune sau tratament medical.